Written by 13:43 ARTS

5 YouTube kanalen om de wereld van MMA te blijven ontdekken

Wereld-van-MMA

De Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft afgelopen decennia met dynamiet gegooid om voor MMA de poorten naar de mainstream te openen. Inmiddels is de wereld van MMA dan ook uitgegroeid tot het paradijs om agressie binnen bepaalde grenzen te vieren.

Niet alleen prikkel jij hier je oerinstincten, ook vermaak en verrijk jij je hier met de kunst van het vechten. Iedere vechtstijl heeft z’n charme en elke strijder vertaalt z’n eigen unieke verhaal naar het canvas. Bovendien riskeert iedere vechter met elke zet zijn eer, carrière en gezondheid in het schaakspel van ellebogen, knietjes, vuistslagen, trappen, klemmen en onderwerpingen.

Ontdek de wereld van MMA

Hoewel Mixed Martial Arts (MMA) in de sport als een niche gezien wordt – toch niet ieders kopje thee – neemt de populariteit explosief toe. Niet alleen kijken er nu wereldwijd miljoenen fans naar de gevechten, ook vormt het circus eromheen een geoliede machine waarin gruwelijk promotiemateriaal variatie vindt in spraakmakende interviews, beelden, twitter rants, en weigh-ins.

Kortom: genoeg te beleven in de wereld van MMA.

Het is dan ook vrij logisch dat uiteenlopende mediakanalen op de content trein springen. Iedereen wil namelijk wel een viewtje meepikken van het verbale en fysieke geweld. Om niet te verdrinken in de overvloed aan content, maar toch ook niks te missen, is een beetje sturing wel wenselijk.

Hoe mooi is het dan ook dat jij hier nu je gids gevonden hebt?

Of je al trouw fan bent van de UFC óf net komt kijken, dit zijn 5 YouTube kanalen voor MMA entertainment die je wilt volgen.

5 Kanalen voor MMA entertainment

Van actuele nieuwswaarde tot pure entertainment of achtergrondinformatie, de wereld van MMA brengt genoeg sensatie aan de man om je dag en nacht te vermaken. Neem nu snel een kijkje in de toekomst van the fight business óf blik terug op de grootste prestaties van ’s werelds meest dodelijke vechters.

1. Inside the Octagon

Om het lijstje af te trappen beginnen we natuurlijk met het officiële YouTube kanaal van de UFC. Hier deelt de UFC alle premium content dat zowel voor als achter de schermen wordt geschoten. Van officiële aankondigingen, persconferenties, voorbeschouwingen, weigh-ins, pre- en post interviews, samenvattingen en throwbacks. Het is allemaal te vinden op UFC – Ultimate Fighting Championship.

Met name het format ‘Inside the Octagon’ mag je niet missen. Tijdens deze voorbeschouwing worden de vechters tegen elkaar uiteengezet in termen als persoonlijke kenmerken, vechtstijl en vorm.

2. War Room

Wellicht dat je ‘m al herkende in de header van Inside the Octagon, maar Dan Hardy vertoond zijn kunsten ook op persoonlijke noot. Met zijn eigen kanaal Full Reptile – refererend naar het koelbloedige karakter van de vechtsport – neemt Dan ons mee in de hoofden, techniek en kracht van de vechters.

Hoewel zijn interviews ons ook het nodige vertellen, zijn Dan’s tactische breakdowns (analyses) een genot om het netvlies mee te kietelen. Als oud prof let Dan namelijk op de details die ons voorbij schieten.

Vraag jij je bijvoorbeeld nog altijd af waarom Israel Adesanya het niet waar heeft kunnen maken tegen Jan Blachowicz? Check dan onderstaande aflevering en vergeet niet te abonneren voor meer.

Overigens biedt het YouTube kanaal MMA Access soortgelijke content aan de man met het format ‘The science of..’. Ook eentje om in de gaten te houden dus!

3. The Bad Guy

Wanneer een bedrijf zich positioneert als Entertainment and Sports Programming Network (ESPN), dan mag een MMA-kanaal natuurlijk niet ontbreken. Vandaar dat ESPN ons met ESPN MMA op professionele wijze oog in oog laat komen met de gladiolen.

Met ESPN MMA blijf je altijd op de hoogte dankzij de meeste geliefde en gehate verslaggever in de wereld van MMA: Ariel Helwani. Samen met veteranen zoals Daniel Cormier, George St. Pierre en Chael Sonnen (die op z’n eigen kanaal alles becommentarieerd) voert hij het gesprek van de dag als het op MMA aankomt.

Zeker als er net een gevecht is geweest, vormt dit kanaal je ‘go to’! Daarbij worden de gesprekken met GSP nooit oud:

Houd jij overigens van iets rauwere beelden en verslaggeving, houd dan FightHype in de gaten. Dit kanaal doet verslag van alles omtrent de gevechten, zoals de trainingen, interviews en vooral ook de reacties van de fans en andere vechters.

4. How good was..?

Soms moeten we gewoon even kunnen terugblikken. Zeker om het gesprek te voeren over wie de beste vechter ooit is.

Daarom trakteert de getalenteerde Kiiyon Kimura z’n volgers maandelijks op een nieuwe ‘How Good Was..?”. In elke aflevering neemt hij ons mee door de rise and fall van een UFC-legende. Aan de hand van een gevisualiseerde tijdlijn krijg je een uitgekiemde impressie van hoe goed de desbetreffende vechter nu werkelijk was.

Houdt dit talent in de gaten, want zo kom je het nodige te weten over de sport die pendelt tussen hemel en hel. Ook biedt het je genoeg informatie en inzichten om zelf te bepalen wie nu echt de GOAT is.

Check z’n analyse over good ‘ol GSP voor een klein voorproefje:

5. Original Bored Film Documentary

Als je echt alle ins and outs wilt weten over je favoriete vechter heb je groot kans om op je wenken bediend te worden door Joseph Vincent. Deze YouTuber heeft het maken van documentaires tot een kunst verheven. Met sensationele beelden trakteert hij je op een trip door de loopbaan van ’s werelds grootste atleten, waaronder dus de beste MMA-vechters ooit.

Meer weten is zijn kanaal bekijken en gewoon op play drukken. Zo simpel is het echt – je krijgt er echt geen spijt van! Check nu bijvoorbeeld Jon Jones:

Bonus: ‘Lokation’

Een van de meest legendarische woorden in de geschiedenis van MMA zijn misschien wel “Send Me Location”. Zo goed als ieder individu meestert instant de Russische tongval bij het quoteren van niemand minder dan Khabib Nurmagomedov.

De verbale opvolger van Ome Arnie’s “I’ll be Back” doet je wellicht direct denken aan de vete tussen kamp Khabib en diens Ierse aardsrivaal. Met alle respect kan deze legendarische clash je in 2019 vast en zeker niet ontgaan zijn.

Of dit nu wel of niet het geval is maakt ook eigenlijk niet uit ook. Hizzer Edits biedt je namelijk de mogelijkheid om het allemaal van voor af aan (opnieuw) mee te maken. Herleef het meest gehypete en bloedstollende gevecht voor de generatie na Muhammed Ali vs. Joe Frazier door simpelweg op play te drukken:

Laatste tip: Wil jij nu meer weten over de vechters, zoek en volg ze dan op hun persoonlijke socials. Zeker op Twitter wordt er altijd wel iets uitgevochten. Heb jij zelf een kanaal waar wij UFC-fans nog weet van moeten hebben? Voel je dan vrij om deze in de comments te droppen.

(Visited 226 times, 1 visits today)
Close