Written by 11:44 BODY

Sounding is zo’n fetisj waar je als man in kunt groeien

Wat is Sounding BDSM fetisj

Zo nu en dan kom je als man iets tegen waar de broek van afzakt en de mond van openvalt. Sounding behoort zonder twijfel tot deze categorie. Alleen al omdat je niet dagelijks voorbij hoort of ziet komen dat een penis zelf ook gepenetreerd kan worden. Huh, wat? Ja, precies! Wegens het hoge WTF-gehalte stel je met ‘Wat is sounding?’ direct een terechte vraag, waar je dan ook een discreet antwoord op verdient.

Haak dus niet direct af, want wie weet ontneem jij jezelf een groot plezier! 

Wat is sounding?

Sounding is een fetisjpraktijk waarbij een langwerpig voorwerp bij de plasbuis van een penis wordt ingebracht voor seksuele bevrediging. Het kan als onderdeel worden toegevoegd aan het erotische spel tussen twee mensen om de grote climax van nieuwe dimensies te voorzien. Door het experimenteren met lange smalle voorwerpen kan de urethra worden verbreed. Zij die hier al ervaren in zijn kunnen zich zelfs laten ‘vingeren’.

Aangezien we als mens toch niet heel erg veel van elkaar verschillen, kunnen zowel man als vrouw doen aan sounding. Hier lees je echter specifiek over het inbrengen van een sound, dilator, blaaskatheter, penisplug of urethra plug in de penis. 

Waarom heet het sounding?

Je kunt je vast voorstellen een dergelijke handeling voor ongekende kreten kan zorgen, maar sounding heeft niks met geluid of muziek te maken. Het heet sounding omdat het voorwerp dat je gebruikt ‘safe and sound’ moet zijn. In Engelse terminologie wordt hiermee aangeduid dat iets of iemand onbeschadigd is en in goede conditie verkeert. Zo ook je penis. Voel je je al gerustgesteld? 

Sounding wordt ook wel dilatorplay en cockstuffing genoemd. In zekere zin valt sounding voor mannen in hetzelfde straatje als anale seks, omdat je iets ergens in gaat stoppen “waar het niet thuishoort”. Het valt en staat dan ook met hoe experimenteel en ruimdenkend je bent. In BDSM-taal zou je kunnen stellen dat het idee van een open mind gelijk staat aan die van een open urethra. Het hangt allemaal af van de persoon, waar iedereen verschillende grenzen en voorkeuren heeft om aan zijn trekken te komen. 

Met trilfunctie of niet, het zou zomaar kunnen alleen al bij het idee van sounding de rillingen over je rug lopen. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. Mocht je hier dus wel interesse in hebben, maar niet weten hoe te beginnen, kun je hier de basis leren over de veiligheid, hygiëne en techniek. Om zo voorbereid mogelijk op deze trip down the urethra (plasbuis) te gaan lees je hier alles over sounding.

Hoe werkt sounding?

Hoewel het vrij simpel klinkt – steek een instrument in je pisgaatje – is dit een daad waar alle voorzichtigheid bij geboden is. Dat begrijp je zelf natuurlijk ook wel. Het is dan ook aan te raden om hier uiterst voorzichtig mee te zijn. Als er een beschadiging aan de urinebuis optreedt, kan dat nogal grote gevolgen hebben. Begin daarom met glijmiddel! 

Wat moet je weten om dit in goede banen te laten verlopen? Ten eerste is de plasbuis niet geheel recht. Hoewel het per lichaam verschilt, zit er net voorbij de winkel een bepaalde kromming in de urethra die eerst ontdekt en verkend moet worden. Hierbij kan een siliconen penisplug uitkomst bieden, omdat deze flexibel meebeweegt met de plasbuis en voor een bevredigend en “hemels” gevoel kan zorgen. 

Let wel op dat de siliconen variant minder glad is, dus moeilijker in te brengen. Ook bestaan er twijfels rondom de medische graad en non-porositeit.

Breng de sound in terwijl de penis nog slap en in een hoek van 90 graden is. De eikel en schaft zijn dan nog flexibel, dus is meer ruimte voor insertie. Dit maakt het allemaal veel soepeler, gemakkelijker en aangenamer.

Om het proces te bespoedigen dien je heel veel glijmiddel te gebruiken! Er gaat namelijk iets onbekends in een klein en gevoelige opening. Als je het plasgaatje eenmaal in bent, kom je bij een smaller deel van de plasbuis. Forceer hier niks en laat de urethra zich op zijn eigen tempo aan het voorwerp aanpassen. Je lichaam zal het accepteren wanneer het zich ontspant.

Wees voorzicht met je edele delen

Zeker bij een eerste keer is er voorzichtigheid geboden. Steek en duw niet, maar maak er een spel van en vindt langzaamaan je weg. Op deze manier kun je er comfortabel aan wennen en wellicht overwegen om een groter formaat te nemen.

Hoewel 6mm een standaard maat is, is aan te raden om zo’n klein mogelijke maat te gebruiken, maar niet zo klein dat het je weefsel kan piercen.

Voor forse dilators met een wijdte van meer dan 8 mm dien je al enige ervaring te hebben. Bovendien moet je ook kijken waar je mee begint. Het is in ieder geval aan te raden om te beginnen met een sound die even groot als jouw pisgaatje is. Niet te klein, niet te groot. Hier volgt later meer over, we gaan het eerst hebben over het belangrijkste.

Waarom sounding?

Eerlijk is eerlijk, de sound is niet voor iedereen weggelegd, maar als je tot hier bent gekomen met lezen, zal je nieuwsgierigheid eindelijk worden bevredigd. Het kan meerdere redenen hebben waarom een man iets in zijn urethra werkt. Van een onschuldig rollenspel en de psychologische sensatie, tot controle, BDSM of prostaat stimulatie.

Sounding kan dus puur een manier zijn om iets nieuws te proberen en de relatie te verrijken met een rollenspel. Hierbij wordt het stokje overgegeven aan de partner, en zal de man zijn hele hebben en houwen over moet geven. Mits je dit dus niet bij jezelf doet, vergt dit veel vertrouwen in je partner.

Het spel vormt zodoende een test voor twee. Niet alleen is er het stukje vertrouwen in de ander, ook dien jij zelf de controle te laten vieren. Zeker voor een man vormt sounding iets ondenkbaars. Wij zijn nu eenmaal niet gewend om ons op die manier over te leveren. Niet voor niks dat het in de volksmond betiteld wordt als fetisj (vereerd voorwerp dat seksuele opwinding veroorzaakt) in de categorie BDSM (Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie en Sadisme & Masochisme).

Stimulatie van de plasbuis

Omdat er wordt gespeeld met de edele delen, gaat het om een seksuele handeling. Daar hoort natuurlijk een stukje genot bij. Zo komen we bij de fundamentele motivatie voor sounding, en dat is de stimulatie van de plasbuis en de prostaat.

De plasbuis zit vol met zenuwuiteinden en is erg gevoelig voor aanraking. De psychologische spanning van penetraal genot mag hierbij ook niet onderschat worden. Het opent letterlijk en figuurlijk een hele nieuwe wereld vol speelplezier en -genot. Zo kan er geëxperimenteerd worden door zowel oppervlakkig tot aan de dieptes van de prostaat te penetreren. Voor de liefhebber kan ook nog dat uitgerekte gevoel nagejaagd worden.

Verwacht een vorm van druk en eventueel een branderig gevoel, maar waak voor scherpe pijn!

De dieptes van de prostaat?

Nu hoor je misschien iets nieuws, maar de plasbuis is natuurlijk langer dan de penisschaft, en vormt de directe weg naar de prostaat. Deze equivalent van de g-spot bevindt zich net voor de blaas en is omringt door spierweefsel en klierweefsel.

Medisch omschreven is de prostaat een klier, een orgaan dat stoffen uitscheidt. De stof die het uitscheidt is zaadvloeistof, wat zich vermengt met zaadcellen. Het spierweefsel helpt de prostaat om de zaadvloeistof gemengd met de zaadcellen uit de plasbuis te schieten.

De primaire functie van de prostaat is dus het opslaan en vrijgeven van sperma. Vandaar dat je prostaatstimulatie een stuk intenser ervaart wanneer je tegelijkertijd met de penis speelt of er tijdens de ejaculatie druk op uitoefent. Een standaard massage van de prostaat gebeurd normaal gesproken indirect via de anus. Of door druk uit te oefenen op het perineum, het stukje huid tussen de testikels en anus. 

Sounding prostaatstimulatie

Sounding en prostaatstimulatie

Wanneer de sound lang genoeg is, reikt deze all the way naar de prostaat. Als de sound eenmaal diep genoeg is kun je deze voorzichtig heen en weer bewegen. Door de pulserende druk ben je de prostaat als het ware aan het kietelen. Niet met de tip, maar in een golvende beweging met de zijkant van de sound. Naar je toe en van je af.

Net als bij het inbrengen is hier wel enige voorzichtigheid bij geboden. Wanneer je de sound bespeelt als een wii-joystick, kun je schade aanrichten. Logisch, want je perineum is en blijft een inwendig en kwetsbaar gebied is. Gebruik dus veel glijmiddel, neem je tijd en luister naar je lichaam! 

Penetratie van de blaas

Penetratie van de blaas tijdens sounding is mogelijk. In de bodem van de blaas zit een opening, afgesloten met een sluitspier, die naar de plasbuis (urethra) leidt. Wanneer je diep genoeg sondert, kun je deze aantikken of zelfs penetreren. Houd er wel rekening mee dat veel verschillende sounds zijn ontworpen om de blaas slechts aan te kunnen tikken, maar niet om de blaas in te gaan.

Het sounden van de blaas is logischerwijs nog een stapje verder. Hier komt dan ook extra risico bij kijken. Wees dus voorzichtig bij het binnendringen van de blaas, want je brengt bacteriën op een plek waar ze niet thuis horen.

Als je deze bacteriën niet uitplast, loop je risico op een blaasontsteking. Wanneer de bacteriën in je blaas zich vervolgens ook nog gaan vermenigvuldigen, hechten zij zich aan je blaaswand, wat kan leiden tot een nierbekkenontsteking.

Ga jij het avontuur toch steriel en voorzichtig aan, luister dan naar je blaas. De focus is uiteraard op een stimulerend en fijn gevoel. Ervaar jij echter een prikkelende irritatie of doet het pijn, trek dan terug!

Het is aan jou om te onderzoeken wat voor sound je nodig hebt. De benodigde lengte is per persoon afhankelijk. De lengte van je plasbuis en de diepte van de ligging van je blaas. Uiteraard kun jij zelf ook wel bedenken dat je de sound wel goed vast moet houden, voordat ‘ie kopje onder gaat.

Sounding en klaarkomen

Zij die sprong in het diepe hebben gewaagd omschrijven een climax als nooit tevoren. Wanneer de prostaat eenmaal gemasseerd wordt, kan er een extase worden ervaren waar weinig aan kan tippen. Om medische redenen is het echter verstandig om het speeltje voor ejaculatie eruit te halen. Je wilt namelijk niet dat het sperma gestopt wordt, en terug je lichaam ingaat (retrogade ejaculatie). Indien je een orgasme wilt ervaren tijdens de stretch, kun je kiezen voor een holle plug.

Er kunnen nog wat extra dimensies worden toegevoegd aan het sounden. Zo kun je ervoor kiezen om te experimenteren met warmte en vibratie. Hitte zorgt bijvoorbeeld voor extra prikkels. Zo kun je de sound verwarmen in heet water of op een kurk.

Een handige bijkomstigheid is dat wanneer je ervoor kiest om de sound 10 minuten te laten sudderen in kokend heet water, je deze ook direct volledig steriliseert. Laat de sound vervolgens 2 a 3 minuten afkoelen tot deze een acceptabele gevoelstemperatuur heeft. Met extra stimulans als doel is het zaak om een onprettig gevoel, pijn of blaren te voorkomen. 

Om de ervaring van sounding nog intenser te maken kun je een vibrator tegen de sound houden. Deze trilling zul je dan door je gehele plasbuis ervaren, helemaal tot aan je prostaat als je dat wilt.

Risico van sounding

Beginnen met sounding is ook weten over de risico’s en gevaren. Omdat je jouw lichaam gaat ontdekken op plekken waar de zon niet schijnt, is het verantwoord om de mogelijke consequenties van sounding aan het licht te brengen.

De meeste huidige kennis op het gebied van sounding vindt zijn oorsprong in het delen van praktijkervaring. Aangenomen dat men eerder praat over de hoogtepunten, dan over pijn of schaamte. Het idee van sounden is dan ook euforisch, maar wat zegt de wetenschap over sounding?

De medische literatuur schiet tekort op het gebied van urethraal sonderen. De eerste grootschalige onderzoeken (zoals het onderzoek beschreven in het Tijdschrift voor Urologie) wijzen op Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA’s) en Lower Urinary Tract Symptoms (LUTS). LUTS zijn klachten die jij kunt ervaren aan je onderste urinewegen (zoals de blaas, prostaat en urinebuis). Denk aan infecties en urethrastricturen.

Op het gebied van erectieproblemen zijn er nog een harde cijfers waar men zich zorgen om moet maken.

Beginnen met sounding

Het is tijd om te beginnen met sounding. Wat heb je geleerd en waar moet je extra op letten? Als je wilt beginnen met sounding, vraag jezelf het volgende af:

Intentie

Wat wil je bereiken met sounding? Denk aan plezier, overgave en/of pijn.

Materiaal

Welk materiaal gebruik je? Kies uit siliconen of roestvrijstalen.

Vorm

Wat voor soort sound gebruik je? Kies uit een dilator, penisplug of katheter.

Maat

Welke maat (diameter) sound gebruik je? Denk aan 4 mm, 6 mm, 8 mm of 10+ mm.

Lengte

Hoe lang moet je sound zijn? Denk aan 10 cm, 20 cm of 30 cm.

Diepte

Hoe diep wil je gaan? Denk aan je plasbuis, prostaat of blaas. Forceer niks, maar ontdek.

Steriliteit

Hoe waarborg ik de hygiëne? Voorkom ten kosten van alles infecties en andere aandoeningen! Ontsmet je materiaal grondig, gebruik latex handschoenen en houd alles tijdens gebruik binnen handbereik. Gebruik ontsmettende gel. Waak voor hergebruik en breng geen sound waar iemand anders van heeft genoten.

Glijmiddel

Welke glijmiddel gebruik je? Gebruik altijd veel glijmiddel om irritatie of letsel te voorkomen! Maar welke? Zie toe op het gebruik van glijmiddel op waterbasis of medische glijmiddel. Onthoud dat een tube glijmiddel na openen niet steriel meer is.

Inbrengen

Hoe breng je de sound in? Breng de sound zorgvuldig in met glijmiddel! Houd rekening met de kromming in de plasbuis! Bij voorkeur inbrengen bij penis in slappe toestand

Handeling

Wat doe je na inbrengen sound? Gebruik de sound na het inbrengen met respect voor je edele delen! Beweeg zachtjes tot 2,5 cm heen en weer met pulserende bewegingen.

Extra’s

Hoe breng je variatie toe aan sounding? Wees verantwoord creatief en speels. Denk aan wijzen waarop je de ervaring een extra stimulans kunt geven. Houd bijvoorbeeld een vibrator tegen de sound aan of verwarm de sound tot een aangename temperatuur. Ook kun je de stimulans van anale bevrediging toevoegen aan je ervaring.

Nazorg

Wat te doen na sounding? Maak je plasgaatje en de sound schoon! Deponeer alle spullen die je niet meer kunt gebruiken, zoals de handschoenen. Leg de sound na schoonmaken weg op een steriele plek. Ga zo snel mogelijk naar de wc. Verwacht een branderig gevoel in je plasbuis, zeker na de eerste keer. Dit gevoel kan uren tot dagen aanhouden. Is de irritatie dermate storend, ga dan naar je huisarts.

Disclaimer: Onthoud dat hoe jij sounding ook aanpakt, je dit geheel op eigen risico doet. Dit artikel is geen medische handleiding, maar brengt slechts verdieping over de activiteit voor zij die daar interesse in hebben. Voel jij je dus enige twijfel of onzekerheid bij het idee van sounden, begin er dan niet aan! Het blijft een handeling die ongewoon is voor het lichaam. Je urinebuis is zo kwetsbaar dat minuscule schade onvermijdelijk is.

(Visited 26.243 times, 2 visits today)
Close