Written by 14:14 MIND

Zo ben jij je onzekerheid de baas bij vrouwen

Onzekerheid de baas

Afrekenen met onzekerheid is een kwestie van je algehele energie verhogen. Besef dus eerst even dat jij en alles om je heen bestaat uit energie. Je bent namelijk niet meer, niet minder dan de energie die stroomt door jouw totale menszijn.

Het zit in je hele hebben en houden, en dit straal je dan ook uit. Wanneer jij jezelf namelijk energiek voelt, creëer je met de warmte die jij uitstraalt een veilige omgeving waarmee je mensen aantrekt. Dit gaat dan weer hand in hand met het ervaren van erkenning, verbinding en liefde.

Ga je onzekerheid fysiek te lijf

Het verbeteren van je fysieke staat vormt een goed begin om je onzekerheid de baas te zijn. Wanneer jij namelijk goed in je vel zit, volgt je geest vanzelf, zou je kunnen zeggen. Of zoals Socrates ooit op z’n Grieks zei over het bereiken van je volle fysieke potentie:

“No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable.” – Socrates

Logischerwijs speel je dit niet klaar in 24 uur. Het bereiken van een topvorm duurt maanden tot jaren, afhankelijk van aan welk regime jij jezelf commiteert. 

Hoe dan ook is het een kwestie van ‘het hele proces – zelfs de pijn – ervaren en doorvoelen’ waar de werkelijke groei in ligt. Probeer te genieten van elke kleine verandering die je aanbrengt in je bewegen, eten en slapen. De verbetering zal nog lonender zijn. 

Topvorm

Om in topvorm te komen kun je het beste sporten met hoge intensiteit. Denk hierbij aan crossfit, voetbal, hardlopen, enz. Als je geen goede conditie hebt, kun jij dit opbouwen door te beginnen met lange wandelingen. 

Daarbij is er ook nog het psychologische effect. Als je spieren opbouwt, sterkt je zelfbeeld automatisch. Je voelt je aantrekkelijker en trotser, wat meer energie geeft!

Cortisol wegzweten

Waarom is sporten zo belangrijk? Onze complexe moderne samenleving bezorgt ons veel stress, wat leidt tot hoge cortisolspiegels in het bloed. Met een bepaalde minimale mate aan beweging breng jij je lichaam in staat om het cortisol in je bloed af te breken.

Je maakt als het ware anti-ontstekingstoffen aan. Als gevolg van diens werking ontspan je letterlijk en figuurlijk. Hierdoor krijgt je lichaam meer energie en verbetert je slaap. 

Innerlijk werk

Wat je ook doet, onthoud dat het opbouwen van je lichaam een goed begin is, maar het ook slechts als een pleister op je onzekerheid kan werken. De kerngedachte in onzekerheid is denken dat je niet goed genoeg bent. Dit zit dus in je hoofd, in je hele wezen! 

Het punt is dus dat het opbouwen van je lichaam je zelfbeeld meer glans geeft, maar het er ook voor kan zorgen dat jij je eigenwaarde berust op je lichaam. Wat om oppervlakkige redenen natuurlijk niet de bedoeling kan zijn.

Dit is geen goede basis, dus je zult echt innerlijk werk moeten doen om de diepste twijfel weg te nemen. Om echt van binnen – vanuit je hart – te voelen dat je liefde en geluk waard bent. Dat dit niet iets is waar je extern afhankelijk van bent. Leer jezelf aan hoe je gelukkig kunt leven. Ga van daaruit verder.

Slapen

Slapen is echt cruciaal voor je energie om de dag mee door te komen. Slaap je niet goed, als in diep? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. 

  • Maak je kamer pikzwart
  • Snijd suiker / cafeïne
  • Doe aan lichaamsbeweging
  • Sport niet te laat op de dag ivm een verhoogde hartslag en bloedcirculatie
  • Eet niet te laat ivm je verbranding
  • Geen beeldscherm één uur voor het slapengaan

Onthoud dat een goede nachtrust essentieel is! Zonder goede slaap heb je niet de wilskracht om slechte gewoonten te overwinnen. Daarbij heb jij je slaap nodig om je spieren te laten herstellen. 

Een eetpatroon om van te smullen

Als je intensief sport, krijgt je lichaam de behoefte om gezond te eten – geef hier gehoor aan! Eet vooral veel groentes waar veel vezels en vitamines in zitten, vul dit aan met fruit, noten en volkoren granen. Uiteindelijk ben je wat je eet, dus is het zaak dat jij veelal bewust en gezond eet.  

Stem een voedselschema af op hetgeen wat je verbrandt, op hetgeen wat je nodig hebt om te groeien en op hetgeen dat je nodig hebt om gezond te leven.

Slechte gewoontes skippen

Daarbij is het verstandig om met andere slechte gewoontes te matigen of zelfs te stoppen:

  • Rook geen wiet
  • Drink geen alcohol
  • Slik geen medicatie (zonder doktersverwijzing) 

Dit zijn allen verdovende middelen die je angst, onzekerheid en zenuwstelsel onderdrukken. Het is tijd dat jij de pijn begint te voelen, zodat je weet wat er in je leven gefikst moet worden.  

Je kunt ook nog stoppen met masturberen / ejaculeren! Door je seksuele energie niet elke dag onnodig te verspillen bouw jij je lichaam en geest op. Zodoende zul jij alles om je heen met meer intensiteit beleven.

Vind jezelf in de extremen

Als je door je eigen onzekerheid in een onderdrukte staat hebt geleefd, kan het bevrijdend werken om uit je comfortzone te stappen. Trotseer de wereld eens op een andere manier om jezelf beter te leren kennen. 

Probeer meer moeilijke- dan makkelijke dingen te doen. Zoek op verantwoorde wijze het gevaar op. Verken de experimentele uitdaging zelf. Op het moment dat jij je angst in dit soort activiteiten de baas wordt, zul jij letterlijk openbloeien en in je eigen kunnen gaan geloven. Om kansen te zien in plaats van problemen. Niet voor niets dat ze zeggen dat je leven achter je diepste angsten ligt.

Tip: Daag jezelf uit om elke dag, week of maand iets te doen wat je nog nooit gedaan hebt. 

Focus je op een passie

Zodra je je energieker voelt, doordat jij je zowel fysiek, psychologisch als je liefde voor het leven terugkomt, probeer dan iets te vinden waar je gepassioneerd over bent.  

Wanneer je hebt georiënteerd in het trotseren van uitdagingen is het zaak om jezelf te specialiseren. Tot op een punt dat jij je kunt onderscheiden. Als je eenmaal iets hebt gevonden waar je veel uren aan kunt besteden, probeer je hier dan in te specialiseren. Tot op een punt dat jij jezelf een expert kunt noemen en anderen waarde kunt brengen. Jouw onzekerheid lost zich dan vanzelf op.

De laatste stap is geld verdienen met deze passie. Niet om je hebzucht te bekostigen, maar je behoeften.

Samenvattend over onzekerheid

Accepteer alle facetten van jezelf, inclusief de minder betoverende delen, zoals je onzekerheid. Doe wat je kunt om je innerlijke strijd te verzachten en kijk naar de verre uithoeken van het onbekende. Wat dat ook voor jou is. Trotseer jezelf in de spiegel en wat je ook doet: lieg niet tegen jezelf! 

Je gaat niet voor jezelf op durven komen als jij je slecht en zielig voelt. Op het moment dat jij je in zo’n situatie begeeft weet is het tijd om te handelen. Het draait hier niet om gemeen zijn tegen andere mensen, maar om eindelijk eens aardig te zijn voor jezelf. 

Breng jezelf tot expressie

Het gaat je niets meer opleveren dan een sticker op het moment dat je altijd maar aardig bent. Het volwassen leven werkt nu eenmaal zo niet. 

Op het moment dat jij het belang van anderen altijd zwaarder weegt dan dat van jouw, cijfer jij jezelf weg en doen anderen dit ook. Zo word je niet gezien voor wie je werkelijk bent. 

Het is dus een kwestie van jezelf trainen om je diepgaande gedachten, verlangens of meningen van je introverte geest tot expressie te brengen. Begin bij je degenen die het dichtst bij je staan. Bij je familie en vrienden, of zelfs al een partner. Mensen willen van je weten:

 1. Wat voor persoonlijkheid jij bent

 2. Wat je talenten, vaardigheden en prestaties zijn

 3. Wat je levensstandaard is

 4. Wat je plannen en hoop voor de nabije toekomst en de verre toekomst is  

 5. Wat voor fijne en slechte kinderervaringen je hebt

 6. Hoeveel tijd je met welke familieleden je regelmatig tijd doorbrengt

 7. Welke sociale klasse of cultuur je familie kenmerkt

Als je deze zaakjes helder voor jezelf hebt, heb je houvast en draagvlak om op voort te borduren. Op het moment dat assertiever en opener bent in het uiten van je innerlijke zelf naar de buitenwereld, zul jij worden omarmt. 

Aantrekken van een vrouw

Snap je nu dat je vrouwen niet als doel opzich moet zien, maar een beloning van je eigen natuurlijke ontwikkeling? Doordat jij energieker wordt, gepassioneerd bent en kritischer met je seksualiteit omspringt, maak jij jezelf waardevoller.

Als jij uitstraalt dat je trots bent op de dingen die je zelf hebt opgebouwd, raken vrouwen op natuurlijke wijze in jou geïnteresseerd. Intern brengt dit ook een verandering teweeg, waar je vat en zeker minder bang voor afwijzing zult zijn, omdat je andere opties hebt.

Trek je niets aan van een vrouw

Ook hier rolt de sneeuwbal vrolijk door. Want vanaf deze nieuwe troon ga jij de persoon waar jij je tot aangetrokken voelt niet verafgoden. Als jij haar bovendien alleen maar de hemel in prijst, gaat zij er straks ook nog in geloven ook. 

“Behandel iemand als een beroemdheid, en jij zult worden behandeld als een fan.”

Op het moment dat jij een vrouw als godin ziet en haar dus ook als zodanig gaat behandelen, zie jij jezelf uiteindelijk niet als waardig. Vanuit een onderdanige positie wordt het heel lastig om de moed te vinden voor het voeren van een gesprekje.

Anderzijds wil een gezonde vrouw ook gewoon als mens behandelt worden, en niet als een of ander goddelijk wezen. Waar heeft ze dat überhaupt aan verdiend?

Kantel de macht

Draai de rollen eens om. Laat haar ook moeite doen voor jou. Als zij naast haar schoonheid nul investeert in de band die je probeert op te bouwen, is het einde oefening. Dan kun je net zo goed een schilderij daten.

Laat die rol nu weer voor jou weggelegd zijn, want ook jij hebt de capaciteiten om van je zelfportret een meesterwerk te maken!

Hoe dan ook hebben vrouwen behoefte aan een man met een ruggengraat, omdat zij willen kunnen vertrouwen op iemand die eerlijk is. Ook op het moment dat het moeilijk wordt. Juist op de momenten dat het moeilijk, want de waarheid kan soms hard zijn. Desalniettemin is dit beter dan een papegaaitje op het schoudertje die alleen maar na kan praten. Daar wordt niemand gelukkig van. Jij ook niet toch?

Doseer jezelf

Als je eenmaal sterk in je schoenen staan, ben jij een niet te stoppen kracht. De andere kant van deze medaille is helaas dat we leven in een wereld waar de tolerantiegrens voor kritiek lager is dan ooit. We blijven allen mensen met een ego en een drang naar plezier. Op het moment dat je bij een ander dus alleen nog maar van alles op en aan te merken hebt, maak jij jezelf ook onaantrekkelijk. 

Los van of je gelijk hebt of niet, is het jouw verantwoordelijkheid om bewust om te gaan met je eigen confronterende intensiteit. Wees daarom bevragend in plaats van stellend. Help en behandel een ander zoals jij ook graag geholpen en behandeld wilt worden.

Om toch positief af te sluiten: als jij voldoende aan jezelf werkt, zul jij op een natuurlijke manier de balans op kunnen maken. Meer weten over balans en een zinvol leven? Lees hier de handleiding over zelfontwikkeling.

(Visited 286 times, 1 visits today)
Close